HomeCHALETScampingPrijzen &
beschikbaarheid
omgevingContact

CAMPING

‘International sport camping’

Locatie
Slechts enkele kilometers van de Zwitserse  grens, tussen het Comomeer en het Lago Maggiore, ligt International Sport Camping direct aan het fraaie Meer van Lugano en omgeven door een schitterende bergwereld.

Afstand
De afstand Utrecht – Porlezza is 975 kilometer.
Klimaat en omgeving: Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het meestal aangenaam weer. Het is een typisch Italiaanse camping en ligt in een schitterend Alpengebied. De camping beschikt over een kleine 1000 plaatsen en is direct gelegen aan het pittoreske plaatsje Porlezza.

Geschikt voor alle leeftijden
De camping is geschikt voor bezoekers van jong tot oud.

Faciliteiten
Groot, mooi waterparadijs met 3 glijbanen en twee baden (27 bij 25 meter) en geopend van begin juni tot begin september. Uiteraard kan ook volop in het meer worden gezwommen. Er is gelegenheid om te vissen, waarbij een visakte (bij de receptie aan te schaffen) verplicht is.
Receptie, telefoon, restaurant/pizzeria, tennisbanen en wasserette zijn aanwezig. De campingwinkel is in het voorseizoen in het weekend geopend en tijdens het hoogseizoen iedere dag. In de directe omgeving van de camping bevinden zich grote supermarkten.Porlezza ligt op 1 km. afstand van de camping. Verder een terras aan het meer, een langgerekte kiezelkade en een zandstrand (loopt langzaam af), kinderattributen en disco- c.q. muziekavonden.

Watersport
Watersport mogelijkheden, zoals zwemmen, surfen en zeilen, waterskiën, jetskiën en wakeboarden. Motorboten en snelvaren zijn toegestaan. Op de camping is een trailer helling en een haven (het is verstandig de haven tijdig te reserveren). Alle boten met motor en zeilboten meer dan 2,50 meter lang aan het Lugano meer moeten een speciaal bootnummer “CH-ITALIA” hebben. Deze Vergunning kan met het kenteken in de gemeente Porlezza afgehaald worden. Tevens moet je in het Italiaans gesteld WA verzekeringsbewijs bij je hebben. Niet bij je hebben kost veel geld. Iedere boot met motor die vaart op het meer van Lugano moet zijn geregistreerd bij de gemeente van Porlezza. Hiervoor dient u naar de plaatselijke Gemeentepolitie (ufficio di polizia locale) te gaan met de volgende documenten:
- Fotokopie van de  identiteitskaart of paspoort van de persoon die navigeert;
- Fotokopie van de registratiekaart van de motor van de boot;
- Fotokopie van de verzekering van de boot IN HET ITALIAANS (alle boten met motor MOETEN VERZEKERD ZIJN ) 

Kinderen
Animatieprogramma in het hoogseizoen.

 • Talen 
  Aan de receptie wordt behalve Italiaans, ook Duits, Engels en Nederlands gesproken.

  Adresgegevens camping
  International sport camping 
  Via Osteno 40
  22018 Porlezza, Italië
  Tel: +39034461535

  De Gemeentepolitiebureau is open: 
  Maandag 11:00 tot 12:00 Uur 
  Zaterdag   9:00 tot 10:00 Uur